Savonian Moodlen saavutettavuusseloste

 

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua moodle.savonia.fi ja on laadittu / päivitetty 05.10.2020. Tämän verkkopalvelun tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa 23.9.2020 alkaen.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Ei täytä kriittisiä saavutettavuusvaatimuksia

Ei saavutettava sisältö

·       Kuvien ja taulukoiden tekstivastineet: palvelussa on kuvia, joilla ei ole relevanttia tekstivastinetta tai vaihtoehtoista tekstiä. Sisällöissä on myös taulukoita, joiden tietosisältöä ei ole saatavilla tekstimuodossa. Savonian vanhat dokumenttipohjat ja ohjeistukset eivät huomioi saavutettavuutta eivätkä ohjaa sen varmistamiseen. Henkilöstön saavutettavuustietoisuudessa on vielä puutteita.

·       Videoupotukset: Ennen 23.9.2020 julkaistuilta videoilta ei edellytetä tekstitystä. Lisäksi tekstitystä ei edellytetä 23.9.2020 tai sen jälkeen julkaistuilta videoilta, joita käytetään ainoastaan yhdellä kurssilla yhden toteutuksen ajan. Laki edellyttää tekstitystä 23.9.2020 tai sen jälkeen julkaisuilta videoilta, joita käytetään useammalla kurssilla tai yhdellä kurssilla useamman toteutuksen ajan.

·       Liitetiedostojen saavutettavuus: sivustolla on linkkejä eri muotoisiin liitetiedostoihin, joiden sisältö ei ole saavutettavuusdirektiivin mukaista.

·       Valikot ja linkit: sivustolla on linkkejä ja valikoita, joiden teksteissä ja kuvauksissa on puutteita. 

 

Kohtuuton rasite

Verkkopalvelussa on suuri määrä eri henkilöiden toteuttamia kursseja, ja niiden saavutettavuuden keskitetty varmistaminen vie aikaa eikä ole valmis direktiivin astuessa voimaan.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Opetuksessa rajatussa ryhmässä määräaikaisesti käytettävien sisältöjen ei tarvitse täyttää saavutettavuusvaatimuksia, jos sisältöjä ei kierrätetä toteutukselta toiselle.

 

Palaute ja yhteydenotot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla: sd@savonia.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000